Kalmar Telesystem AB

 

 

Historia

Kalmar Telesystem firade under 2014 30 år som företag och låter här några av de anställda berätta lite om företagets historia.

 

Kalmar Telesystem är verksamma inom tele- och datakommunikation, som till exempel systemlösningar inom televäxlar, mobil kommunikation. Starten skedde 1984 på Kungsgårdsvägen i Kalmar. Ett antal år fanns man på Funkabotorget innan företaget 1998 flyttade till nya lokaler i Berga Handels- och Industriområde. Och hösten 2017 gick flytten till Strömsbergsvägen 7 på södra området i Kalmar. Då flyttade vi ihop med vårt andra bolag Kalmar Bilutrustning.

 

Växeln är ofta navet i ett företag. Att medarbetare blir nådda är ofta avgörande för lönsamheten.

– Från Bohuslän i väster till Örnsköldsvik i norr har vi levererat televäxlar. Ofta är det referenser från andra kunder som ger nya affärer.

Nyare växlar programmeras och får service genom att man koppla upp en dator, avstånden har därmed inte så stor betydelse.

 

 

Hur ser företagets mobilavtal ut? Senaste åren har operatörerna lanserat en rad nya tjänster samt infört lägre taxor. Bland annat kan medarbetarna i ett företag ringa billigt till varandra med mobil-telefoner. Erbjudanden om att byta till nya telefoner till låga kostnader är också vanliga. Kalmar Telesystem lämnar information om de lösningar som fungerar bäst.

 

Nya ägare till Kalmar Telesystem AB. Den 1 juli 2016 tog Pär Ingelsson med fru över som ägare till företaget. De äger och driver även Kalmar Bilutrustning AB. Här kan du läsa om Pelle